maanantaina, maaliskuuta 02, 2015

Anteeks, että olemme olemassa

Moikkelis! Mun on nyt ihan pakko vähän ottaa kantaa tähän hirmuiseen somehössäkkään koskien euroviisujen Suomen edustuskappaletta. Itse olen tosi innoissani siitä, että Pertti Kurikan Nimipäivät voitti karsinnat! Waude, suuri tuuletus sille - jätkät on niiiin voittonsa ansainneet!!!


Poikien voitto on mielestäni upea juttu moneltakin kantilta. Ensinnäkin, monessa asiassa olemme aika takapajuisia ja tuntuu, että suuressa maailmassa osataan ja keksitään kaikki asiat paljon ennemmin kuin täällä takahikiässä... Mutta hei, kuka keksi vuonna 2006 laittaa balladien sekaan ensimmäistä kertaa heviä? No Suomi tietenkin! Ja kuka keksi 2015 laittaa ihka ekaa kertaa ehdolle punkkia?  No Suomi tietenkin! Ja jos joku on unohtanut, niin voisin muistuttaa, että vuonna 2006, hevi-bändi Lordi teki todellakin historiaa - Suomi voitti ensimmäisen kerran koko viisuhistoriassa euroviisut, ja millä pisteillä! Niin moni kauhisteli hirviöitä, jotka lähtivät Suomea edustamaan ja niin moni kertoi häpeävänsä suomalaisuuttaan sen vuoksi. Vaan kuinka kävikään!?! Taisipa moni sellainen kuulija äänestää ensimmäisen kerran euroviisuissa, joka ei ollut koskaan ennen äänestänyt - kiitos Lordin erilaisuuden ja hevimusiikin ensikertalaisuuden! Sama pelotus ja hävetys tuntuu vaivaavan nyt osaa suomalaisista, jotka häpeävät ja surkuttelevat kun punk-musiikkia tekevät kehitysvammaiset voittivat viisukarsinnat säälipisteillään, vaikka upeita tusinakappaleita olisi ollut ehdolla vaikka kuinka ja paljon! 


Toiseksi. Punk-musiikki on tietääkseni hieman agressiivista ja sanat kantaa ottavia? Itse pidän erityisesti "Aina mun pitää" - kappaleen puhuttelevista sanoista, sen olen aiemminkin täällä maininnut. Bändi tuo sanoituksellaan loistavasti esille kehitysvammaisten kohtaamia epäkohtia tässä "tasa-arvoisessa" maassamme, ja hyvä niin! Monen mielestä "Aina mun pitää"-kappale on todella huono, eikä sillä ole musiikin kanssa mitään tekemistä. Basisti Sami Helle tokaisi karsinnoissa aika vaatimattomasti "Me oltiin huonoja, mutta te muut olitte vielä huonompia!" Harmillista on, että pojille veikataan ja niin uskomatonta kun se onkaan, jopa toivotaan viimeistä sijaa Wienissä! 

Nooh, eiköhän suomesta niitä hyviä ja parempia voittokappaleita tule taas sankoin joukoin ensi- ja sitä seuraavan vuonna. Ja sitä seuraavana. Ja seuraavat 20 vuotta ainakin eteenpäin - ihan niinkuin tähänkin asti on tullut. Ja kyllähän ne suomalaiset sitten taas voittavat - ihan niin kuin tähänkin asti ovat joka vuosi voittaneet! ;D   Että kai sitä nyt yhden kerran voi epäonnistuakkin.

Tai pärjätä - muttei säälistä! Selvää on, että nämä kundit eivät säälipisteitä kaipaa! Kyllä heidän musiikkiaan saa moittia, eikä siitä tarvitse pitää. Ei kenenkään tarvitse pelätä leimautumista kehitysvammaisten vihaajaksi tai suvaitsemattomaksi erilaisuutta kohtaan, jos ei pidä heidän musiikistaan. Kyllä pojat kestävät rakentavan kritiikin, eikä makuasioista voi muutenkaan kiistellä. Mutta mikäli arvostelu on ala-arvoista pilkkaamista ja haukkumista, kuten somessa nyt on ollut, niin on sanomattakin selvää, että se loukkaa, eikä ole mukavaa! Sitä paitsi, kansa on valintansa tehnyt - hävinneet selittelee ja kateelliset panettelee! 

Itse toivon pojille loistavaa menestystä viisuissa! Toivon myöskin oikein pitkää ja antoisaa musiikkiuraa, sekä tietenkin muutenkin onnea ja iloa jokaisen bändiläisen elämään! Ja se on varma asia, että "Anteeks, että olemme olemassa"-asenteella pojat eivät lähde Suomea edustamaan, vaan Voittamaan Perkele Suomalaisella Sisulla - asenteella, haluttiinpa me normaalit, ei-kehitysvammaiset sitä tai ei!


Onnea matkaan pojat - ootte parhaita!

- Mari :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti