sunnuntaina, elokuuta 10, 2014

Mitä mukaan autiolle saarelle?

Ai mikäkö olisi tärkein eloonjäämiskapistus, minkä autiolle saarelle mukaan ottaisin? No läpyskä tietenkin! Mitään muuta en tarvisi, ainoastaan rakkaan <3 läpyskäni! Ai mikä läpyskä on? Nooh, jos olet elänyt kivikaudella, etkä vielä tiedä mikä läpyskä on, niin selvennän sitä hieman tässä sinulle ;D Läpyskä on kaikkien sellaisten ihmisten kattila-paistinpannu...
- jotka eivät halua käyttää ruuan valmistuksessa yhtään rasvaa.
- jotka haluavat, että ruuan vitamiinit ovat tallella vielä kypsymisen jälkeen.
- jotka haluavat ruuan valmistuvan itsekseen ilman hämmentelyjä, sekoitteluja ja kääntelyjä.
- jotka eivät halua ottaa riskiä polttaa/keittää ruokaa pohjaan.
- jotka haluavat käyttää ruuan laittoon mahdollisimman vähän aikaa.
- jotka eivät pidä siitä valtavasta tiskivuoresta joka syntyy ruuan valmistuksesta.

Ja mikä parasta, läpyskän pesuun tarvitaan vain vettä ja vähän harjaa, ei haittaa vaikka fairit olisi loppu. Ja vielä parempi uutinen on se, että läpyskää ei tarvitse edes joka käytön jälkeen pestä! Kannet kiinni vaan ja läpyskä sievästi hellan päälle! Ja kun ei ole tiskiä, on koko keittiö siisti -  samalla läpyskän sisällä pysyy hyvät aromit seuraavan ruokalajin valmistukseen! ;) Läpyskässä ruuan valmistus on myös ympäristöä kohtaan siistiä - se ei sotke roiskeillaan mikroa eikä uunia! Läpyskä on minun mielestäni niiiiiin ihq <3!!!
Läpyskä on siis aivan ykkönen minun hektisen elämäni helpottamisessa! Läpyskänhän voi laittaa myös uuniin, mutta siitä minulla ei ole kokemusta. Nimittäin pidän juuri siitä, että mikron kilahtaessa tietyn ajan päästä, tiedän myös ajan kulun - mikro myös muistuttaa minua valmiista ruuasta! :)

Läpyskän käyttö on maailman helpointa! Viipaloidut perunat multineen ja rupineen pohjalle, jäiset kasvikset sivuille ja kanafilee keskelle. Kansi kiinni ja mikroon.

Mikrossa täydellä teholla noin kymmenen minuuttia ja Bon Apettit!

Munakkaan valmistuksessa ei tarvitse muuta kuin rikkoa munat läpyskään.

Pari minuttia ja valmis munakas odottaa syöjäänsä :)
Arki tässä saliharrastuksessa kun pyörii salin lisäksi myös ruuan valmistuksen ympärillä, suosittelen lämpimästi kaikille elämäänsä helpotusta haluaville ihanaa läpyskää! Ja sitä paitsi, ei sitä koskaan tiedä, koska autiolle saarelle joutuu yhden eloonjäämisvälineen kera - on sitten tuikitärkeä läpyskä hankittuna! :D

Tää plikka heittää nyt emmeet läpyskään ja valmistautuu nauttimaan gurmee-ateriaa! Mukavaa sunnuntaita kaikille muillekkin jotka haluavat toteuttaa mahdollisimman helppoa elämää! ;)
- Mari :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti