lauantaina, elokuuta 30, 2014

Iltapäivä pilateksen parissa

Heissan! Tänään olimme Nitan, Neean ja Nanan kanssa pilateksen alkeiskurssilla Hyvinvointicentterissä. Pilatesohjaajana oli Leena Hämäläinen. Kolmetuntinen kurssi sisälsi pilateksen historiaa ja periaatteita.  Harjoittelimme lantionpohjan lihaksiston aktivointia ja käyttöä, katsoimme selän neutraaliasennon ja ryhtiä, lisäksi teimme pilatesharjoitteita. Erityisen mukavaa oli, että ohjaaja kiersi meidät kaikki ja korjaili asentoja ja neuvoi tarvittaessa henkilökohtaisesti. Toisin kuin voisi luulla, pilates ei todellakaan ole helppoa - varsinkin hengittäminen oikein, ja oikeassa kohtaa harjoitetta, oli vaikeaa.
Säännöllisellä pilates-harjoittelulla pitäisi oppia käyttämään kehoa taloudellisesti ja oikein, pitäisi saada kaunis ja luonnollinen ryhti sekä sulavalinjainen ja kiinteä vartalo. Pilateksen pitäisi kehittää niin voimaa, notkeutta, tasapainoa, koordinaatiota kuin keskittymiskykyäkin.  Myös mielen pitäisi voida paremmin :) Paljon siis lupailee pilateksen isä, Joseph H. Pilates ja miettikää missä ajassa:  ”10 tunnin jälkeen tunnet eron, 20 tunnin jälkeen näet sen, ja 30 tunnin jälkeen sinulla on aivan uusi keho.” Allekirjoittipa edellämainitut myös pilatesohjaaja Leena :)

Ei minulle eikä kenellekkään tytöistä tullut mikään "pakko päästä pian uudestaan!"-fiilis, kuten esim. lämpöjoogasta tuli heti ensimmäisen kerran jälkeen. Mutta itse ajattelin kuitenkin kokeilla pilatesta vielä ainakin muutaman kerran - varsinkin tuon mainospuheen "kaunis ja luonnollinen ryhti" kiinnostaa minua erityisesti. Saattaa olla, että saan seurakseni ainakin jonkun tytöistäkin :)

Oikea takareiteni on taas vihoitellut, nyt oikein kunnolla. Hiukan on kipu haitannut treenailua ja toisinaan jopa istumista ja kävelyäkin. Saattaa olla, että pitää pidättäytyä lempiliikkeestäni maastavedosta hieman pidempikin tovi... Mutta eiköhän se tuosta pikkuhiljaa :)
Villasukka- ja kynttilänpolttokauteni on alkanut - tunnelmallista syksyn alkua kaikille!
- Mari :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti